Playstation 5 nieuws: Tomb Raider-studio geeft update over next-gen

De releasedatum van Playstation 5 komt steeds dichterbij, maar wat willen ontwikkelstudio’s van de volgende generatie consoles nou zelf? Hoewel de releasedatum van de PS5 een mysterie blijft, wegen steeds meer ontwikkelstudio’s mee met wat ze willen zien van de next-gen console van Sony.

Verlanglijsts bevatten meer op fysica gebaseerde gebeurtenissen, snellere processors en betere connectiviteit tussen verschillende platforms. In een recente chat met Express Online onthulden Shadow of the Tomb Raider regisseur Jason Dozois en leadplayer ontwerper Heath Smith wat ze van de PS5 en Xbox Scarlett verwachten.

“Meer geheugen, meer display, een grotere view-distance”, onthulde Dozois. “Verre plekken zien en denken, ‘ik kan daar echt heen gaan’, en het is allemaal verbonden.” Het sentiment werd herhaald door Smith, die zei dat toekomstige Tomb Raider-spellen zouden profiteren van grotere werelden en grotere trekkingsafstanden. “Hoe levendiger alles voelt en hoe ver weg alles is, want Tomb Raider is beroemd om zijn views. Dus hoe verder je kunt zien, hoe levendiger het aanvoelt,” voegde hij eraan toe.

En als recente releasedatums van de PS5 iets te bieden hebben, hoeven Dozois en Smith misschien niet lang te wachten om uit te zoeken wat de volgende PlayStation mogelijk maakt. Het Japanse analistenbureau Ace Economic Research Institute is van mening dat de PS5 al in 2019 zou kunnen lanceren. Er is hoop!

Total
1
Shares