Modders van Microsoft Flight Simulator vervangen Bing door gegevens van Google Maps

Hoe indrukwekkend de gesimuleerde wereld ook is, Google 3D-kaarten bieden vaak meer gedetailleerde afbeeldingen van wat er op de grond is. Microsoft Flight Simulator is een ongelooflijke prestatie, die de hele planeet in opmerkelijk detail simuleert en honderden steden over de hele wereld modelleert. Er zijn een paar foutjes in de matrix: af en toe een bizarre obelisk in Australië, een kloof die de werkelijkheid vervormt in Brazilië en enkele torenhoge stenen punten in Japan bijvoorbeeld.

Toch niet geweldig?

En soms zien steden, gebouwen en oriëntatiepunten in Microsoft Flight Simulator er gewoon niet zo geweldig uit als je eroverheen vliegt. Buckingham Palace ziet er bijvoorbeeld uit als een standaard kantoorgebouw . Stonehenge ziet eruit alsof iemand het plat op het gras heeft geschilderd. Modders hebben het natuurlijk druk gehad sinds de lancering van de sim om verbeterde landschappen aan de sim toe te voegen .

En meer en meer nemen modders de gegevens van Microsoft Flight Simulator, die informatie van Bing Maps en Microsoft’s Azure AI gebruikt, en vervangen deze door gegevens van Google Maps.

Nog betere graphics

Sindsdien zijn meer oriëntatiepunten, gebouwen, stadions en zelfs grote delen van hele steden opnieuw gemaakt met behulp van Google Maps-gegevens ten gunste van Bing. Omdat Microsoft en Google concurrenten zijn, heeft dit enkele waarschuwingsvlaggen doen rijzen op de FS2020Creation-subreddit, waar veel van de door gebruikers gemaakte landschapsvervangingen worden gedeeld en gecatalogiseerd.

Er zijn zorgen dat Microsoft waarschijnlijk niet tevreden is over het feit dat de gegevens van Google worden gebruikt in plaats van Bing die eigendom is van Microsoft, en dat het mogelijk een schending van de servicevoorwaarden van Google is.