Meer dan 400.000 mensen keken gisteren naar Alexandria Ocasio-Cortez die Among Us speelde

Gisteren zorgde Alexandria Ocasio-Cortez onverwacht voor een van de grootste Twitch-momenten van 2020 toen ze Among Us streamde.

Met tal van Twitch-persoonlijkheden

De Amerikaanse vertegenwoordiger maakte van de gelegenheid gebruik om het publiek aan te moedigen om te stemmen, terwijl hij samenwerkte met collega-vertegenwoordiger Ilhan Omar en populaire Twitch-persoonlijkheden, waaronder Imane “Pokimane” Anys en Hasan “HasanAbi” Piker.

Focussen op een zo belangrijk onderwerp als stemmen en het koppelen aan een spel dat zo populair was als Among Us, trok een groot publiek. AOC slaagde erin om gemiddeld 325.000 kijkers vast te houden tijdens haar stream van drie en een half uur, en trok volgens TwitchTracker meer dan 420.000 gelijktijdige kijkers . Om dit in perspectief te plaatsen, plaatst dit AOC comfortabel in de top 20 streamers op Twitch wat betreft piekkijkers. Gezien het feit dat de stream AOC plaatste tussen mensen als lijkwade (516K) en Ninja (617K), was het een geweldig debuut.

Komt er meer?

Ondanks dat ze nog nooit eerder had gestreamd, was AOC er snel bij om haar streaminginstellingen op orde te krijgen. Nadat ze op 19 oktober had getweet over haar interesse, was ze de volgende dag bezig met het voorbereiden van haar kanaal en het toewijzen van mods. De panelen in haar Twitch About-sectie wezen naar iwillvote.com om kijkers eraan te herinneren dat het belangrijk is zich te registreren om te stemmen, en om informatie te verstrekken over belangrijke data en deadlines.