Halo 5 komt eindelijk naar de pc

Toen Halo Infinite dit jaar op de E3 werd aangekondigd voor Xbox One en pc, dachten we dat we onze eerste Halo (niet meegerekend RTS-spin-offs) zouden krijgen sinds de pc-versie van Halo 2. Dit is misschien niet meer het geval. Geen zorgen, Halo Infinite is nog steeds onderweg. Maar misschien krijgen we daarvoor nog een andere PC-Halo, namelijk Halo 5: Guardians.

De FPS uit 2015 is opnieuw uitgebracht op Xbox One, maar een recente wijziging in de box art uit de Amazon- lijst suggereert dat dit misschien niet het enige extra platform is. Eerder gelabeld als ‘Alleen op Xbox One’, is het sindsdien geüpdatet naar ‘Exclusief Xbox One-console’.

Niet alleen laat dit de deur open voor een pc-versie, het label is al verschenen op games die deel uitmaken van Microsoft’s Xbox Play Anywhere-programma, zoals Rare’s Sea of ​​Thieves. Het betekent dat wanneer je de game koopt, je ​​er ook op je pc toegang toe krijgt. Het is op dit moment nog steeds een vrij kleine lijst, maar het groeit.

Er waren wat gemengde berichten over de loyaliteiten van het platform van Halo 5. Phil Spencer van Xbox zei dat het waarschijnlijk niet op de pc zou verschijnen, omdat het specifiek was ontworpen als een console-FPS. Ontwikkelaar 343, aan de andere kant, zei dat er een goede kans is op een pc-versie. Hoewel Spencer zei dat het een uitdaging zou zijn om te poorten, zei 343 dat het niet zo moeilijk zou zijn.

Microsoft moet nog bevestigen dat Halo 5 een Xbox Play Anywhere-game zal zijn en de officiële winkel heeft de platformgegevens niet gewijzigd, maar de Amazon-update is zeker overtuigend bewijs.