Dit is waarom Red Dead Redemption 2 slechts één protagonist heeft

Je herinnert je vast nog de gameplay van Grand Theft Auto 5, waarin je drie verweven verhalen verteld kreeg van net zo veel personages. Je was net klaar met een achtervolging als Franklin en stapte dan over in de auto van Trevor, die net wakker wordt. Voor Red Dead Redemption 2 heeft Rockstar echter hele andere plannen.

“Schakelen tussen personages was logisch en leuk in Grand Theft Auto V,” vertelde Josh Bass, art director bij Rockstar San Diego, aan The Hollywood Reporter . “Vasthouden aan een enkel personage voelde meer geschikt voor de structuur en het verhaal van een Western. Arthur leeft en vecht samen met de andere leden van de Van der Linde-bende, en ze zijn een groep volledig gerealiseerde karakters met relaties met elkaar en met Arthur. Maar dit is het verhaal van Arthur en we plaatsen spelers stevig in Arthur’s laarzen terwijl hij en de bende omgaan met een snel veranderende wereld. We denken dat mensen echt zullen houden van het gevoel in de bende te zitten. Het is anders dan we ooit eerder hebben gedaan.”

Ondanks de focus op Arthur, zal er nog steeds genoeg ruimte zijn om andere personages te ontdekken, met name de Van der Linde-bende, waarvan hij lid is. En natuurlijk zijn er alle andere inwoners van het wilde westen.

“We proberen een wereld te creëren waarin alles samenhangend is, zodat zowel de acties van de speler als de manier waarop de wereld reageert op je acties consistent aanvoelen, ongeacht wat je doet of waar je het doet,” zei Bass. “Het is hardnekkig en levendig, maar ook meer bewust en intiem op een manier die logisch is voor een wereld waar je nog steeds voornamelijk te paard of te voet reist. Je kunt verhalen uitwisselen met een barman in een salon, jezelf uit de problemen brengen met een lokale politieman, een trein kapen of gewoon door de laden van een oude woning snuffelen in de hoop geld of gewoon voedsel te vinden om de bende te helpen overleven – en naadloos over te schakelen tussen deze dingen op een manier die zowel leuk is als in overeenstemming met Arthur als een karakter.”

Red Dead Redemption ligt op 26 oktober in de winkels voor PS4 en Xbox. Voor PC is er nog geen releasedatum of zelfs een aankondiging bekendgemaakt.

Total
1
Shares