Clouddiensten ook enorm in trek binnen gaming

Een cloud dienst speelt ook een grote rol binnen de gaming industrie. We vertellen je welke voordelen hieruit voortkomen.  

Opschalen

Hoe meer spelers meedoen, hoe leuker een sessie wordt. Dat komt doordat er diverse situaties ontstaan waarin veelvoudige partijen kans maken op de overwinning. Hierdoor willen lefhebbers zich eveneens aanmelden voor deze groep. En daarvoor heb je een Cloud dienst nodig, aangezien een eigen server nodig is om de snelheid te waarborgen. Want wanneer je een digitale opslagplek deelt met anderen ontstaat er een file effect, met vertraging als gevolg. Dit terwijl de kenners het liefste geen seconde missen van het moment richting de ontknoping. 

Peer to peer diensten

Je kunt peer to peer diensten het beste vergelijken met twee fotografen die elkaars werk samen bekijken. Gamers voelen daarnaast de intentie om beelden te bespreken of een spelsoort uit te wisselen. Hiervoor is dit systeem de ideale oplossing. Je stelt namelijk de verschillende consoles samen in een netwerk. Zo deel je eenvoudig bijvoorbeeld een bestand waardoor de ontvanger in slechts een paar minuten het spelformaat opstart, een strategie bepaalt en een onlinewereld instapt. Kortom: leg een structuur aan waarmee je expertise kweekt in uiteenlopende matches. Aan welke mogelijkheid denk je nu om te overhandigen aan een vakgenoot? 

Cheaten is verleden tijd

Sommige deelnemers zoeken altijd naar de gaten in het hek om een voorsprong op te bouwen, denk hierbij aan over bepaalde informatie beschikken, meeluisteren met gesprekken van tegenstanders en de voornaamste schuilplekken kennen om een effectieve positie in te nemen. Zoals je weet creëert deze groep hiermee een oneerlijke situatie waarmee de uitslagen vrijwel altijd hetzelfde zijn.

Een cloud dienst zorgt er daarentegen ervoor dat dit fenomeen wegvalt. Een cheat plan krijgt voet aan de grond als de uitvoerders bij de data kunnen. Het perspectief vervalt echter, want de gegevens zijn continu beschermd dankzij een sterke beveiliging.  

Advies

Ben je een fanatieke gamer? Dan adviseren we je om deze gelegenheid aan te schaffen. Omdat je vroeg of laat gaat uitbreiden en daarvoor is er maar een optie. Met andere woorden: geef je eigen toekomst vorm en je vaardigheden groeien voortdurend waarmee je je prijzenkast vult.