PS4-bezitters zijn niet bepaald blij met het nieuwe partysysteem…

Een van de grootste veranderingen die eerder vandaag op de PlayStation 4-firmware-update 8.00 werd aangebracht, was een complete herziening van het partysysteem. Het heeft het berichtensysteem gekoppeld aan feestfunctionaliteit om, aan de oppervlakte, het versturen van talloze feestuitnodigingen in een keer een fluitje van een cent te maken. Dat is echter niet hoe de PS4-gemeenschap het heeft opgevat. Reddit PS4 en andere op Sony gerichte gemeenschappen smeken de Japanse gigant om terug te keren naar het oorspronkelijke systeem, aangezien de bijgewerkte feestmonteur nu zoveel meer problemen presenteert dan nodig is.

Nieuwe update

Wat deze update in wezen heeft gedaan, voor zover wij het begrijpen, is dat er zoveel meer stappen zijn geïntroduceerd om een ​​partij te vormen dan nodig is. Vóór update 8.00 kon je gewoon een feest beginnen door je vriendenlijst te openen en uitnodigingen voor je vrienden te plaatsen. Nu kunt u alleen gebruikers uitnodigen via vooraf opgestelde berichtgroepen. Nu is deze verandering prima als je een toegewijde groep mensen hebt waarmee je speelt en die opstelling nooit verandert. Op het moment dat u echter van dat pad afwijkt, ontstaan ​​er problemen.

Stel dat een van je vrienden een vriend heeft die mee wil doen aan het feest voor een aantal Call of Duty: Warzone- wedstrijden. Je zou nog een andere berichtengroep moeten maken om ze een uitnodiging te sturen, terwijl je daarvoor de partij gewoon als openbaar zou kunnen noemen en ze zelf zouden kunnen deelnemen. Stel je voor dat je dit proces steeds opnieuw moet herhalen elke keer dat een nieuwe speler zich bij je team wil voegen. Sony heeft een gedoe gecreëerd waar er geen was. Erger nog is dat privéfeesten niet eens meer een ding lijken te zijn.

In brand

Hierdoor heeft de PS4-subreddit de afgelopen uren in brand gestaan ​​en Sony gevraagd om het systeem terug te zetten naar wat het ooit was. Het is zelfs nog moeilijker om de functie nu goed te testen, omdat vriendenlijsten niet worden geladen. Reddit-gebruiker Cool-Sage zei: “Het is alsof het achteruitgaat van gemakkelijke toegang, meerdere instellingen en snel naar traag, onaantrekkelijk en ingewikkelder. Plus mijn hele systeem doet het, dus er zijn zeker enkele bugs.”

ItXurLife voegt eraan toe: “Serieus Sony, wat dacht je? Wie heeft dit getest en dacht dat het oké was? Ik speel een paar online games met een groot aantal spelers, maar niet altijd met dezelfde mensen, en nu wil ik elke keer dat ik in een feestje met mensen die ik nodig heb om een ​​nieuwe groep te creëren? Dat is niet stom. Er zijn zoveel dingen mis met het nieuwe partijsysteem dat ik woorden kwijt ben.”