Heb jij al een gaming chair? Lees hier waarom je er een nodig hebt!

Hier op Geemz.nl weten we maar al te goed dat we na urenlang gamen soms best last kunnen krijgen van nek- en rugpijn. De meeste stoelen zijn simpelweg niet ontworpen voor comfort, maar gamers hebben dit juist wél nodig. Ergonomische gamestoelen zijn speciaal ontworpen om problemen aan te pakken die vaak worden veroorzaakt door urenlang gamen.

Ze bieden optimaal comfort en ondersteuning, en ze hoeven helemaal niet extreem prijzig te zijn. Of het nu gaat om pijnverlichting of verbeterde mentale focus, speciaal ontworpen gamestoelen spelen een cruciale rol in je gezondheid (en game-prestaties!). En het mooiste van allemaal is dat je deze week óók nog eens goed zit voor een geweldige deal op een Black Friday gamingstoel!

Waarom langdurig zitten schadelijk is

Onderzoekers hebben ontdekt dat langdurig zitten het risico op overlijden zelfs kan verhogen, zelfs als je regelmatig sport. Ai! Als activiteit verlicht gamen effectief stress en kan het je hersenen scherp houden, maar dat moet dus wel samen gaan met een comfortabele houding.

Tijdens het gamen kunnen de lange uren achter je bureau namelijk je rug- en nekspieren beschadigen. Bovendien kan te veel zitten ook het risico op hartaandoeningen, obesitas, hoge bloeddruk, kanker, spierdegeneratie, colorectale kanker en hernia van de lumbale schijven verhogen. Kortom: stuk voor stuk zaken die we serieus moeten nemen. En dat is waar gaming stoelen zoals die van Gear4U om de hoek komen kijken.

Gamingstoelen to the rescue!

Gewone stoelen hebben vaak vervelende randen die de bloedtoevoer naar je benen verhinderen. Als je ooit bent opgestaan ​​en tintelingen hebt gevoeld omdat je benen sliepen, dan krijg je waarschijnlijk geen goede bloedcirculatie naar je benen. Om dit aspect tegen te gaan, hebben gamestoelen randen die zijn ontworpen om de bloedsomloop te helpen verbeteren om het gevoel van tintelingen en andere problemen te voorkomen.

Goed voor je rug

Daarnaast is een kwalitatieve gamingstoel ook nog eens goed voor je rug. Gamers moeten weten dat ze tijdens het spelen waarschijnlijk niet de beste houding aannemen. Dit komt omdat ze hoogstwaarschijnlijk aardig opgewonden en diep in een gevecht of andere activiteit zitten. Niet bepaald momenten waarbij je goed let op je zithouding.

Gelukkig kan de gamestoel je helpen dit probleem op te lossen. Deze ergonomische gamestoelen bieden je zonder veel moeite comfort en houden tegelijkertijd je houding onder controle. Ze worden meestal geleverd met extra zachte demping die ook dienst doet als ondersteuning en comfort. Met deze extra functies kunt je vaker voor langere tijd zitten.

Verbeter je gameplay

In een niet-ondersteunende stoel kun je je vaak zwak voelen na een lange tijd gamen. Als je echter een ergonomische gaming stoel gebruikt, kan deze je een betere houding geven, je meer energie geven en je minder pijn doen voelen. Kortom: je voelt je er beter in en kunt dus ook voor een langere periode gamen. Willen we dat niet allemaal?