5 van de beste psychedelische momenten in videogames!

Hier op Geemz.nl houden we wel van wat fun. We zullen dan ook niet zeggen dat we nog nooit een game-avondje gehouden hebben onder het genot van een drankje of een goed gevulde bong. Maar wist je dat óók de gamepersonages er soms wel pap van lusten? In dit artikel vertellen we je over 5 psychedelische momenten in videogames. Of het nu om wiet, paddo’s of LSD gaat, het gaat er in ieder geval goed los tijdens deze momenten. Tijd om wat psychedelica aan te schaffen!

Uncharted 3: Drake’s Deception – Talbot’s Drug

Niets is erger dan vast komen te zitten met een naald vol krachtige psychotrope. Dat is precies wat er met Nathan Drake gebeurt in Uncharted 3. In dienst van Katherine Marlowe, schiet Nate’s nemesis Talbot Nate met een kalmeringspijltje. Voordat iemand hem kan kalmeren begint hij te flippen en rent hij weg. Onderweg ervaart hij aanvallen van paranoia, angst, hallucinaties en meer. Hoewel, de manier waarop hij lukraak door de bossen rent terwijl hij zo high als een kite is, is nog verontrustender!

The Witcher 2 – Visionary’s Potion

De Witcher 2 was misschien wel een van de beste – en meest volwassen – rollenspelgames in de afgelopen jaren. Natuurlijk, er waren enkele eigenaardigheden die hier en daar opkwamen, maar het goede was veel meer aanwezig dan het slechte. Op een van de meest psychedelische momenten van het spel, drinkt Geralt een drankje dat hij van een zwerver heeft gekregen – waarvan men alleen kan aannemen dat het is doorspekt met hallucinogenen – die hem een ​​geheel nieuwe dimensie geeft gevuld met fallisch gevormde paddenstoelbomen en een gigantische kip. Ja, dat klopt, een monsterlijke wilde kip: de god van het pluimvee zelf. “Ik ben hier te oud voor”, mompelt Gerald!

Lollipop Chainsaw – Giant Mushrooms

Het is moeilijk om één ​​moment in Lollipop Chainsaw te classificeren als trippy, omdat het hele spel gevuld was met vreemde gebeurtenissen. Hoewel, de scène met de gigantische paddestoelen wint de troon. Op een gegeven moment moet Juliet een reeks gigantische paddenstoelen doorzagen die haar toevallig in een psychedelische trance brengen. Terwijl ze gedrogeerd is, moet ze een gigantische kip afweren. Serieus, wat is er toch met die kippen?

Batman: Arkham Asylum – Scarecrow’s Fear Toxin

Het is heel logisch dat een van de meest schrijnende ervaringen in het leven van een superheld zou gebeuren terwijl hij volgepompt wordt met een hallucinogene toxine die wordt geïnjecteerd door een van zijn nietige vijanden. Meer in het bijzonder heb ik het over het moment waarop Scarecrow Batman een goede dosis van zijn fear toxin geeft, waardoor hij in een krankzinnige staat en een moeilijke droomreeks komt waar de speler doorheen moet navigeren. Tijdens de ervaring moet Batman heimelijk zijn weg vinden door een gruwelijk level terwijl hij een gigantische, moordende vogelverschrikker vermijdt.

Grand Theft Auto V – Michael Trips Out

Er is geen twijfel over mogelijk, Trevor houdt absoluut van LSD en hij verwijst er vaak naar in het hele spel. Een van de missies in GTA V zit boordevol drugs en laat je een belachelijke trance-achtige ravage doorstaan. Tijdens een verhaalmissie neemt Michael drugs om zijn zoon te bewijzen dat hij geen sukkel is. Wat er gebeurt is een van de meest verontrustende en toch hilarische door drugs geïnduceerde sequenties die ooit in een open wereldspel hebben plaatsgevonden. Eerst ontmoet Michael een chimpansee, daarna wordt hij ontvoerd door buitenaardse wezens voordat hij uit een ruimteschip wordt gegooid terwijl de stemmen van zijn vrienden en familie in zijn hoofd spelen.