PUBG krijgt nieuwe update: dit zijn de volledige patchnotes

De pc-versie van PlayerUnknown’s Battlegrounds heeft een nieuwe update gekregen die inhoud toevoegt en veel van de bugs van de game oplost. Update 21 implementeert een nieuwe modus, wapen, voertuig, wapenbijlage, een beloningssysteem voor het vervullen van bepaalde criteria tijdens wedstrijden en verbeteringen voor de multiplayer-mode.

Update 21 voegt een nieuwe trainingsmodus toe waarmee je verschillende mechanismen kunt oefenen zonder de angst om te worden gedood. Deze training vindt plaats op een klein eiland – slechts 200×200 km – en bevat 14 zones voor het uitproberen van verschillende vaardigheden. Je kunt oefenen met het springen op hellingen in voertuigen, manoeuvreren op kronkelende wegen, het regelen van de snelheid van het voertuig, het besturen van een boot, het rijden over de weg, het schieten op verschillende targets, landen in een parachute, vrijlopen over daken, verschillende wapens uittesten, verschillende granaten proberen en de effecten van nieuwe goodies leren kennen.

Alle drie de kaarten krijgen het nieuwe aanvalsgeweer de MK47-mutant. Het geweer maakt gebruik van 7.62 munitie en heeft 20 kogels in één magazijn. Het geweer kan worden afgevuurd in zowel single-shot en two-round burst-modi.

Sanhok krijgt een nieuw exclusief voertuig: de drie-persoons Tukashai. Nogal traag, maar off-road beter dan de aanwezige motorfietsen.

Update 21 voegt nog veel meer toe aan het spel, inclusief een objectief systeem waarbij je wordt beloond voor het voltooien van bepaalde taken tijdens wedstrijden – zoals een aantal keren teammaten nieuw leven inblazen of een bepaalde hoeveelheid schade aanrichten met één aanval. Er is ook een nieuw laservizier, dat in de greepgleuf op geweren past. Het biedt meer nauwkeurigheid, maar je geeft er wel je positie mee vrij. Je kunt ook markeringen op je kompas plaatsen, wat zich ook vertaalt naar de radars van je teamgenoten. Hiermee kun je de richting van een bedreiging efficiënter bepalen wanneer je team op verschillende punten op de kaart is gestationeerd.

Alle wijzigingen worden gedetailleerder beschreven in de volledige patch-opmerkingen op de Steam-pagina van PUBG.