Max Verstappen schittert op de cover van F1 2020 met terugkeer Circuit Zandvoort

Gisteren toonde Codemasters het iconische Circuit Zandvoort voor de allereerste keer in F1 2020, de officiële videogame van het 2020 FIA Formula One World Championship. Oorspronkelijk zou het circuit aankomend weekend voor de eerste keer sinds 1985 op de F1-kalender staan. Desalniettemin krijgen fans nu al een eerste blik op het thuiscircuit van Max Verstappen in de iconische F1®-bolide van de getalenteerde Red Bull Racing-coureur via deze eerste gameplayvideo van de game F1® 2020. Fans kunnen vanaf 10 juli het Circuit Zandvoort zelf ervaren in de nieuwe game.

Terugkeer van Circuit Zandvoort

In de prachtige duinen aan de kust van Noord-Holland bevindt zich het historische Circuit Zandvoort. Ter voorbereiding op de terugkeer van Circuit Zandvoort op de racekalender in 2020, is er een nieuw paddock, zijn er nieuwe uitloopstroken toegevoegd en zijn er verschillende secties verbeterd op de baan om spannende racemomenten te creëren. Uniek voor een F1®-circuit is de kombocht aan het eind van de ronde. Dit is een verhoogde steile bocht met een hoek van 18 graden, waardoor het mogelijk wordt voor coureurs om een inhaalactie in te zetten, direct voor het oog van de fans op de tribune.

Max Verstappen op de cover van F1 2020

Bovendien heeft Codemasters vandaag de F1 2020 cover art onthuld. Naast de Michael Schumacher Deluxe Edition verschijnt er nog een variant. In de Benelux siert niemand minder dan Max Verstappen de cover, samen met het jonge talent Charles Leclerq.

‘Het team heeft ongelooflijk werk verricht. Ieder aspect van circuit komt tot in de puntjes tot leven in de game. De laatste kombocht voorafgaand aan het lange rechte stuk is iets waar de spelers ongetwijfeld van gaan genieten’, zegt Lee Mather, F1 Franchise Game Director bij Codemasters. ‘Circuit Zandvoort is zeer technisch door het hoogteverschil, blinde bochten, uitdagende rempunten en racelijnen. Het is een zenuwslopende race die de volledige focus vergt van spelers.’

De game F1 2020

F1 2020 wordt op vrijdag 10 juli 2020 uitgebracht voor het PlayStation 4 computer entertainment-systeem, de Xbox One familie, waaronder de Xbox One X, Windows PC (DVD en via Steam) en Google Stadia. Spelers die de Michael Schumacher Deluxe Edition aanschaffen ontvangen exclusieve content en krijgen drie dagen vervroegde toegang tot de game. Vanaf dan kunnen spelers zelf een volledige Grand Prix op het Circuit Zandvoort ervaren in F1® 2020.