Insomniac Games zegt dat het openstaat voor meer Marvel-titels

De legendarische game-ontwikkelaar Insomniac Games is een nieuw tijdperk ingegaan. Al meer dan twintig jaar is de studio een van de grootste gamemakers in de branche met titels als Spyro the Dragon, Ratchet & Clank en Resistance. Toch was het tijd voor verandering. Voor het eerst in zijn 24-jarige geschiedenis heeft de in Californië gevestigde studio een gelicentieerd product overgenomen: Marvel’s Spider-Man. Het is de eerste game gebaseerd op een Marvel-figuur die ook daadwerkelijk het Marvel-logo mag dragen. En het is geen wonder dat Marvel zo gecharmeerd is van de game. Het bied je een uitzonderlijke gameplay-ervaring.

Een nieuwe wereld

Het werken aan de eerste gelicenseerde game heeft Insomniac er niet van weerhouden iets nieuws te bouwen. Marvel’s Spider-Man is niet gebaseerd op een bestaande strip of film. Het is een compleet nieuw universum. Wel startend met dezelfde personages en schurken die we kennen en liefhebben, maar op verschillende plaatsen en tijden in hun leven. Peter is 23 en staat op het punt om uit zijn huis te worden gezet. MJ heeft het zes maanden eerder met hem uitgemaakt en ondanks dat ze onderzoeksjournalist was bij de Daily Bugle, hebben ze sindsdien niet meer gesproken. Norman Osborn is zelfs burgemeester van New York. Dus hoewel Spider-Man het best prima doet, is het leven van Peter Parker een zooitje.

James Stevenson, Community Manager bij Insomniac Games, zegt dat ze best open staan voor een nieuwe Marvel-game. “Natuurlijk staan ​​we open voor een ander gelicenseerd spel. Ik heb het gevoel dat de vraag aangeeft of er nadelen aan kleven. Het is natuurlijk anders; je hebt andere betrokkenen die je kunnen vertellen of iets on-brand of off-brand is, wat voor ons anders is dan, bijvoorbeeld, aan een Ratchet & Clank werken.”

“Maar het is niet zo dat we te ver weg wilden gaan van wat Spider-Man geweldig maakt. Het moest een authentieke ervaring zijn, dus in sommige opzichten is het handig om extra mensen om je heen te hebben die het personage zo goed kennen en je pushen om dingen beter te maken. Werken met Marvel heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat we beter zijn dan we kunnen zijn wanneer we aan onze eigen zaak werken.”

Spider-Man is hot!

“Ik weet het niet zeker, we zullen zien. Het spel trending erg goed en Marvel is er super enthousiast over, dus als er vraag is, wie weet. Ze kiezen er misschien voor om ons universum verder uit te blazen en het in de toekomst verder te verkennen.”

Hoe dan ook, één ding is zeker: als je een stripfan bent of gewoon een liefhebber van geweldige actiegames in het algemeen, dan is Spider-Man een must-play.

Total
1
Shares