Destiny 2: Forsaken lanceert vandaag wereldwijd

Bungie, High Moon Studios en Activision maken bekend dat Destiny 2: Forsaken nu beschikbaar is om te downloaden op PlayStation 4, Xbox One en pc. De pc-versie is exclusief beschikbaar op Battle.net, het online gaming-platform van Blizzard Entertainment.

De genrebepalende Destiny-franchise werd sinds de release in 2014 een wereldwijde hit. Het nieuwste deel in de serie, Destiny 2: Forsaken, neemt spelers mee naar het meest bepalende moment in de geschiedenis van Destiny. De manier waarop spelers vechten verandert en biedt verdieping en verbreding aan de ontwikkeling van personages door spelers meer keuzevrijheid te bieden. Forsaken geeft een nieuwe draai aan de hobby waar spelers al jarenlang van genieten. Om de dood van het geliefde personage Cayde-6 te wreken, reizen spelers naar een wetteloze uithoek van het zonnestelsel, waar ze geconfronteerd worden met nieuwe vijanden, bondgenoten en onnoemelijke mysteries. Forsaken vertelt een donker, door wraakzucht gedreven verhaal in het Destiny-universum, inclusief de volledig nieuwe, coöperatieve en competitieve modus ‘Gambit’ en een evoluerende endgame-bestemming genaamd The Dreaming City.

Hybride spelmodus

De hybride spelmodus is de eerste in zijn soort en combineert het beste van PvE en PvP. Twee teams van vier gaan de strijd tegen elkaar aan in afzonderlijke maar identieke arena’s. De teams bevechten vijandelijke strijders, verzamelen de motes die zij laten vallen en verzilveren deze, waarmee ze krachtige blockers sturen richting de tegenstander. Hierbij krijgen spelers de mogelijkheid om de andere arena te betreden voor een intense PvP-showdown waarbij disruptie het doel is.

“We hebben de Destiny 2-ervaring speciaal voor onze community laten doorontwikkelen met een meeslepende verhaallijn, een schat aan content voor de grootste Destiny-fans en een enorme, nieuwe bestemming die speciaal is gebouwd voor een endgame-ervaring als nooit tevoren,” zegt Jonty Barnes, General Manager van Destiny bij Bungie. “We hebben voor de komende weken en maanden veel verrassingen in petto en we hebben het hele jaar samengewerkt met onze community om ervoor te zorgen dat Forsaken aan hun verwachtingen zal voldoen.”

Nieuwe gameplay ervaringen

“Destiny heeft een opmerkelijk gevarieerde spelerscommunity”, zegt Byron Beede, Executive Vice President en General Manager van Destiny bij Activision. “Destiny 2: Forsaken biedt zowel ervaren als gloednieuwe spelers een enorme variëteit aan gameplay-ervaringen. Met de Complete Collection en de Level 30 Character Boost is dit een geweldig moment om je avonturen voort te zetten, vrienden uit te nodigen om samen te spelen of voor de allereerste keer in het universum te duiken.”

Spelers kunnen kiezen tussen Destiny 2: Forsaken* of Destiny 2: Forsaken – Digital Deluxe Edition inclusief The Forsaken Annual Pass** (bonus-seizoensbeloningen en drie premium content-releases) en plus The Awoken Legend-set. Daarnaast is er voor nieuwe spelers Destiny 2: Forsaken – Legendary Collection en de Destiny 2: Forsaken – Complete Collection. Bij de lancering krijgen PlayStation-gamers toegang tot de volgende, tijdelijk exclusieve content***: een strike, één uitrustingset per klasse, een nieuw schip en een exotisch wapen. Tijdelijk exclusieve content die verscheen bij de lancering van Destiny 2, komt voor alle platformen beschikbaar bij de lancering van Destiny 2: Forsaken.